Useit gratulerer Gyldendal Undervisning med hederlig omtale under innovasjonsprisen for inkluderende design fra DOGA

Daniel Sørensen, Illustrasjon.

Forfatter: Daniel Sørensen

Daglig leder Useit Norge

daniel@useit.no

+47 977 42 133

Lesetid 3 minutter

Artikkel

I januar markerte Gyldendal Undervisning en betydelig milepæl, da de ble tildelt hederlig omtale under innovasjonsprisen for inkluderende design av DOGA. Denne anerkjennelsen kommer som et resultat av deres fremragende arbeid og kontinuerlige fokus på universell utforming i Salaby skole, en læringsressurs for barneskoleelever.

Salaby skole bidrar til lekne og varierte læringsaktiviteter som gir elevene et spennende supplement i klasserommet, og er utviklet for å være et universelt utformet og brukervennlig alternativ i den digitale skolehverdagen. Målet har vært å skape en plattform som er tilgjengelig og engasjerende for alle elever, uavhengig av deres individuelle behov og forutsetninger.

Samarbeid med Useit

Vi i Useit har hatt gleden av å være en del av denne fantastiske reisen som samarbeidspartner. Våre eksperter har bidratt med viktig fagkunnskap, blant annet gjennom å levere en omfattende rapport om universell utforming. Denne rapporten har avdekket flere muligheter for forbedringer i Gyldendals digitale innhold. Videre har Useit fungert som en verdifull sparringspartner i prosessen med å tolke og utdype kravene til universell utforming, og i å utvikle nye, mer brukervennlige løsninger.

Vi er så stolte over å få hederlig omtale fra DOGA. Dette er en viktig anerkjennelse av arbeidet vi gjør for å sikre at vi er så inkluderende og universelt utformet som mulig, for alle elever i skolen.

David Ådalen

Produktleder Salaby, Gyldendal Undervisning

Resultatene av samarbeidet

Gjennom langvarig arbeid med UU og med god hjelp fra Useit har Gyldendal utviklet pedagogiske oppgaver som er tilgjengelige for alle elever. Dette inkluderer de som er avhengige av hjelpemidler som skjermlesere. Det sikrer at alle elever, uavhengig av eventuelle funksjonsnedsettelser, får tilgang til samme kvalitet på læring og utdanningsressurser.

En fremtid med inkluderende utdanning

Dette prestisjetunge annerkjennelsen fra DOGA understreker betydningen av inkluderende design i utdanningssektoren. Gyldendals arbeid, med støtte fra oss i Useit, demonstrerer et sterkt engasjement for å sikre at digital læring er tilgjengelig og givende for alle elever. Dette markerer et viktig skritt mot en mer inkluderende fremtid innen utdanning.

Gyldendal har samtidig satt en standard for hvordan andre aktører i utdanningssektøren kan følge etter. Ved å ta initiativ til bransjetreff og deltatt aktivt i universell utforming-standardiseringsgrupper, har Gyldendal ikke bare styrket sitt eget engasjement, men også inspirert til en bredere samtale om inkluderende utdanning.

Les mer om omtalen fra Doga: Hederlig omtale fra DOGA til Gyldendal Undervisning.

Useits nyhetsbrev

Flere artikler

Kontakt

Er du interessert i våre tjenester eller har du spørsmål? Ta kontakt med Daniel så forteller han deg mer!

Postkasse som mottar hvite flygende brev i torrent.